Omdat ik alle bordjes handmatig maak. (Van het zagen tot aan het lakken) zijn alle kleur en vorm combinaties mogenlijk. Ook de keuze van het lettertype (font) is vrij.

Ik schilder met Amsterdam Acrylverf. Dit is een zeer veelzijdige verf van een prima kwaliteit. Door alleen pigmenten van een goede kwaliteit te gebruiken, bezitten vrijwel alle kleuren de hoogste graad van lichtechtheid.
Enkele pluspunten van Amsterdam Acryl:
Omdat het bindmiddel van Amsterdam Acryl een 100% acrylaat is, is de verfilm uitzonderlijk duurzaam. Amsterdam Acryl is alkalibestendig wat een garantie is voor het jarenlange behoud van het naambordje. Er bestaat een goede spreiding tussen dekkende en transparante kleuren. De gebruikte pigmenten zijn overigens vrij van schadelijke zware metalen.

 

Enkele tips.

Een naambordje is het mooiste als de kleuren bij elkaar passen. Een donkerrode ondergrond met een groene kleur is niet echt goed leesbaar. Bovendien zijn dit complementaire kleuren. Deze staan tegenover elkaar in de kleurencirkel. En dat wil zeggen dat het een heel onrustig beeld geeft voor je ogen.


De kleurencirkel

Als de ondergrond groen is. Dan kun je het beste een geheel andere kleur pakken. Aangezien ik niet precies de juiste kleur ondergrond weet, is het lastig de juiste kleur erbij te vinden. De letters kunnen wel weer groen zijn, omdat de ondergrond kleur en de tekstkleur niet tegen elkaar liggen.

Maak het naambordje niet te druk. Dus niet een druk lettertype en een afbeelding erbij. Dat maakt het geheel wat rommelig. Wil je dit wel? Kies dan voor een rustige kleur zoals een houtkleur.